Aktuella elpriser

På grund av kraftiga variationer i elpriset, kan vi för närvarande inte erbjuda fastprisavtal. Det går däremot bra att teckna avtal med rörligt pris eller timpris avtal.

Här kan du jämföra våra olika avtal och hitta det avtalet som passar dig bäst. Du som bor inom Nybro Elnät har möjlighet att få elhandel och elnät på samma faktura.

Det aktuella rörliga priset nedan avser mars månadspris.

Vårt aktuella elpris

Avtalsform Elpris exkl.moms Moms % Elpris inkl.moms
Rörligt 74.90 öre/kWh 25 % 93.63 öre/kWh

Teckna elavtal

Anvisat elpris

Välj mellan ett rörligt- eller timprisavtal

Timpris innebär att ditt elpris sätts och debiteras per timme. Du får alltså ett nytt elpris för varje timme på dygnet. Skillnaden mellan ett traditionellt månadsbaserat rörligt elavtal – som bygger på ett medelpris på elen per månad och timpris, är att du kan påverka dina elkostnader genom att anpassa elanvändningen. Börspriset visar när elen är billigare och dyrare över dygnets timmar. Priset i ditt timprisavtal baseras på Nordpools spotpris och myndighetsavgifter, balanskraftsavgifter, påslag, transaktionsavgift och elcertifikatsavgift. Här ser du aktuella timpriser. Välj område SE4 om du bor i Nybro samt att visa pris i SEK, priset blir kronor i megawatt.

Ett rörligt avtal passar dig som inte har möjlighet att styra din förbrukningen alternativt dig som inte har så hög förbrukning. Priset varierar från månad till månad och är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen. Elpriset baseras på vårt inköpspris i respektive elområde plus påslag, elcertifikatsavgift och fast avgift. Dessutom tillkommer gällande moms.

Förnybart eller fossilfritt?

När du har valt vilken typ av elhandelsavtal du vill ha kan du nu även välja varifrån du vill att din el kommer. Du väljer mellan förnybar eller fossilfri el. Förnybar el kommer från sol, vind, vatten och bio. Med fossilfri el får du el från sol, vind, vatten, bio och kärnkraft. Priset har historiskt sett varit lägre på den fossilfria elen.

Kontakta oss!

Tveka inte att höra av dig till oss vid frågor eller om du känner dig osäker. Vi finns här för din skull. Du når oss via telefon eller e-post men du är också välkommen att titta förbi hos oss på Verktygsgatan 12 i Nybro.

Historiska elpriser

Priserna gäller elområde 4 och är angivna inklusive elcertifikat och påslag men exklusive årsavgift och moms. Priserna anges öre/kWh.

Varifrån kommer elen?

Att elen du köper genom oss verkligen är fossilfri, oavsett vilket elavtal du väljer, kan vi intyga genom att visa upp ursprungsgarantier. Energimixen visar varifrån den samlade elförsäljningen har sitt ursprung både hos oss på Nybro Energi samt totalt på hela den nordiska marknaden. I diagrammen kan du jämföras Nybros påverkan jämfört med den nordiska energimixen.

Nybro Energis samlade elförsäljning i jämförelse med den nordiska residualmixen 2021

Diagrammet visar Nybro Energis samlade elförsäljning jämfört med den nordiska residualmixen 2022.

Nybro energi använder 100% fossilfri el jämförbart med Nordiska residualmixen som använder 13,67% förnybart, 63,94% fossilt och 22,39% kärnkraft.