Om oss

Nybro Energi – en del av framtiden! Vi skapar förutsättningar för morgondagens energilösningar. Förutsättningar som gynnar dig som kund och som sätter Nybro på kartan. Vi är också ett kommunalt bolag som har i uppgift att arbeta för regionens bästa.

Vårt uppdrag är att erbjuda elhandel till kunder i hela Sverige, samtidigt att tillhandahålla fiberanslutning, fjärrvärme, elnät samt vatten och avlopp till stora delar av Nybro kommun. Vi producerar också el som motsvarar en fjärdedel av elförbrukningen i Nybro kommun. Dessutom ska vi hålla vettiga priser till våra kunder. Som smålänningar passar det oss bra!

Bolagen inom Nybro Energi omsätter omkring 420 miljoner kronor och har cirka 70 anställda.

En vision för en hållbar framtid

Vi strävar efter att driva på utvecklingen mot en hållbar framtid genom att erbjuda nya och innovativa lösningar till våra kunder.

Vårt engagemang för en hållbar framtid genomsyrar allt vi gör. Vi samarbetar med andra aktörer inom energibranschen för att dela kunskap och resurser och för att driva på innovation. Vi ser utmaningar som möjligheter och vi är ständigt på jakt efter nya sätt att förbättra vår verksamhet och minska vår miljöpåverkan.

Nybro Energi bidrar till att nå Sveriges klimatmål genom att:

  • Investera i förnybar energi
  • Utveckla smarta energilösningar
  • Hjälpa våra kunder att effektivisera sin energianvändning

Utmaningar och möjligheter:

  • Vi ser den ökande elektrifieringen av samhället som en möjlighet att utveckla nya tjänster och produkter.
  • Vi ser klimatförändringarna som en utmaning, men också som en möjlighet att driva på innovation och skapa nya jobb.

Möt några av våra kollegor