Varning för oseriösa elsäljare i Nybro

Under mellandagarna har kunder hört av till Nybro Energi då man blivit kontaktad av elsäljare från Stockholms Elbolag som uppger att de har ett samarbete med Nybro Energi vilket alltså inte stämmer.

–       Företagskunder har kontaktat oss då de blivit misstänksamma och frågat om detta är riktigt, säger Håkan Dahlgren, VD Nybro Energi.

Stockholms elbolag uppger att man inte har någon bindningstid för avtal men tillämpar istället flerårig uppsägningstid, vilket upplevs som förvillande för kunderna. Tidigare har oseriösa elsäljare figurerat i Nybro men då har privatkunder varit i fokus. Just nu verkar man rikta in sig på företagskunder.

–       Självklart får man byta elhandelsleverantör, det är en fri marknad, men man ska veta vad man ger sig in i menar Håkan Dahlgren.

Det oseriösa elbolaget existerar i ett sammanhang av missnöjda kunder som känner sig lurade in i långa avtalstider då de fått uppfattningen att detta skulle bli både billigare och enklare för dem. Energimarknadsinspektionen har tidigare varnat för liknande oseriösa försäljningsmetoder.

https://www.svd.se/varnar-for-oseriosa-elbolag-stoppa-det-har-snabbt

 

Jag vill veta mer - Om oss

Jag har en fråga/synpunkt till Kundtjänst