Nybro Energi hjälper E-on

Den senaste veckans oväder har skapat problem för kunder som drabbats av strömavbrott då mängder av skog har blåst ner över elledningar.

Elnätsbolagen har arbetat febrilt för att röja och koppla om så att kunderna kan få tillbaka strömmen så snart som möjligt.

I Nybro Energis elnät blev vissa kunder i området kring Nickebo, Alsterbro och Bäckebo drabbade av strömavbrott vid stormen natten mellan söndag och måndag. Verksamheten lyckades åtgärda samtliga avbrott inom det egna elnätet vid åttatiden på måndagsmorgonen då samtliga kunder hade återfått strömförsörjningen.

Värre drabbade var kunderna på landsbygden i Nybro kommun där E-on äger elnätet. Driftbolaget ONE Nordic hanterar skötsel och underhåll på uppdrag av E-on. De kontaktade snart Nybro Energi, som har erkänt bra personal, och frågade om möjligheten att få hjälp då behovet av utbildad personal var stort.

– Det är praxis inom branschen att vi hjälps åt vid större samhällsstörningar. Vi kunde låna ut 4 personer som hjälpte till att åtgärda strömavbrotten i området kring Örsjö säger Magnus Jonsson, elnätschef hos Nybro Energi.

Tack vare den lokala samverkan har samtliga kunder fått strömförsörjningen tillbaka på kortare tid än det skulle tagit annars.

– Det är roligt att kunna hjälpas åt, alla som arbetar med detta är mån om att kunderna ska få tillbaka strömmen så snart som möjligt säger Magnus Jonsson.

Kontaktuppgifter till elnätschef Magnus Jonsson: 0481 45173, magnus.jonsson@nybroenergi.se