Enkelt och stabilt med fjärrvärme

Enkelt och stabilt med fjärrvärme

Just fjärrvärmen passar bra som uppvärmningsform i tätbebyggda områden, eftersom många hem då kan dela på resurser på ett effektivt sätt istället för att alla ska ordna sin egen lokala värmelösning.

Fjärrvärmen värmer idag mer än varannan svensk. Du duschar varmt året runt och har det varmt och skönt hemma även under vinterhalvåret. Men hur fungerar den egentligen? Vi får hjälp av Joakim Håkansson, fjärrvärmeansvarig hos Nybro Energi, för att reda ut begreppen.

– De flesta kunder som ansluter sig till vårt fjärrvärmesystem gör det för att det är enkelt och driftsäkert säger Joakim Håkansson. Man får också komma ihåg att det är stabila priser för fjärrvärmen, priserna påverkas inte av de rörliga elpriserna som många upplevt den senaste tiden säger Håkansson.

Nybros fjärrvärmekunder är alltså en del av ett lokalt system som tillsammans använder lokala och återvunna resurser för att skapa värme.

Nybro Energi gjorde ett så kallat klimatbokslut för att syna den egna verksamheten i sömmarna. Och samtidigt fick vi en tydlig bild av hur stor miljöpåverkan verksamheten har. Vi visste innan att fjärrvärme är ett smart sätt att värma många bostäder, men vi fick också veta att Nybro Energis fjärrvärme bidrog till att sänka klimatpåverkan motsvarande utsläppen från ca 3 stycken tur- och returresor med flyg till London för alla invånare i kommunen. Med så tydliga fakta talar fördelarna med fjärrvärme nästa för sig själv.

Gör som många av dina grannar, kontakta oss så får du veta om vi kan ansluta även din fastighet!