Fiberutbyggnad – Kristvallabrunn

Här hittar du aktuell information om fiberutbyggnadnen i Kristvallabrunn.

Öppen fiber

Syftet med projektet är att öka tillgången till bredband med hög överföringskapacitet samt bygga ett öppet fibernät i angivet område. Ett öppet fibernät innebär att alla leverantörer som vill har möjlighet att sälja sina tjänster i nätet på lika villkor. Nybro Energi erbjuder därmed ett öppet, operatörsneutralt fibernät. Det innebär att flera leverantörer av tjänster som bredband, tv och telefoni är anslutna till och konkurrerar på lika villkor i nätet. För dig som kund skapar fri konkurrens förutsättningar att få ett bättre pris och flera tjänster att välja mellan. För att se vilka tjänsteleverantörer samt priser vi har i nätet just nu hänvisar vi till  http://fiber.nybroenergi.se

Kontaktperson

Josefine Dahlgren

josefine.dahlgren@nybroenergi.se
0481-45 418

Status i projektet


2017-09-13

Eltel kopplar just nu upp de sista kunderna i Kristvallabrunn. Nedan  hittar ni en kom-igång-guide om någon saknar en sådan. Om någon saknar aktiveringskod så går det bra att kontakta mig så hjälper jag till.

Fiber-kom-igång-guide – PDF (2 MB)


2017-08-25

Inkoppling pågår just nu till de sista kunderna. När dessa kunder är inkopplade kommer vi att lämna Kristvallabrunn. Kommer det in anmälningar från intressenter kommer vi ta dessa när tillfälle finns. Anledningen till detta är att vi behöver komma vidare i vår fiberutbyggnad.


2017-08-15

Arbetet med fiber har under sommaren pågått. Vi har i dagsläget kopplat upp en stor del av samhället och arbetet med att blåsa in fibern samt koppla upp de sista återstår och pågår löpande.


2017-06-28

Vi har just nu 2 st grävmaskiner igång i Kristvallabrunn. Grävning, blåsning och svetsning av fiberskåp pågår. Eltel kommer börja ringa kunder i veckan för att boka in en tid med er som fått er fiber inblåst. De kommer ringa på de nummer som ni skrev i avtalen så jättebra om ni finns tillgängliga på dessa nummer. Gäller er i området där vi började gräva in.

2017-06-05

Grävning pågår enligt nedan! Blåsning kommer komma igång snart också och det är som jag nämnt tidigare området där grävningen påbörjades först. Vi kommer sedan börja med att koppla ihop skål innan vi kopplar in fibern hemma hos er. Detta gör vi för att inkopplingen ska vara så smidig som möjligt och Eltel ser då direkt att allt fungerar som det ska.

2017-05-17

Utbyggnaden pågår för fullt och vi har i stort sätt bara Brunnsvägen och Hälsovägen kvar. Här kommer vi som jag nämnt tidigare samförlägga med Trafikverket. Inblåsningen av fibern kommer påbörjas inom kort och det är området som vi började gräva i som vi börjar med även nu.

Ni som fortfarande inte bestämt gällande om ni vill gräva in fiber så kan vi bara hålla priset på 19 500 kr tills vi är helt klara i området. När vi lämnat området så kan vi inte längre garantera priset. Har ni frågor går det jättebra att ringa eller maila till mig!


 

2017-05-10

Vi är nu klara med grävningen i det första området runt skolan, Rössbovägen, Stenbergavägen samt området runt Lädervägen. Vi är just nu och gräver på Dansbanevägen och kommer därefter börja utmed Trafikverkets vägar. Här kommer vi samförlägga med Trafikverket då ni ska få ny gatubelysning i samhället.

Vi kommer påbörja blåsning i området som är ingrävt så fort som möjligt och kommer därefter koppla in detta området först.


2017-04-12

Vi kommer som det ser ut gräva och koppla in ett område i taget. Vi är just nu i området runt skolan, Rössbovägen, Stenbergavägen samt området runt Lädervägen.


2017-04-03

Nu är vi igång med grävningen utmed gatorna i samhället. Vi inväntar fortfarande tillstånd för att få gräva utmed 575 och 573. Vi kommer därför börja med de gator som inte kräver tillstånd från Trafikverket dvs kommunala gator.

2017-03-30

Mildare väder är här och vi kommer att påbörja grävningen igen i Kristvallabrunn. Vi kommer att gräva utmed gatorna och vi kommer att arbeta så snabbt och smidigt som möjligt för att det ska blir så bra som möjligt för alla boende. Jordhögarna som lämnades kvar vid tomtgräns kommer användas för återställning ut mot gatan.

Vi har lagt ut en hög med jord utanför skolan som ni gärna får ta av för finåterställning av era tomter.


2017-03-06

Arbetet med fiberutbyggnaden pågår för fullt! Vi har ett fåtal tomter kvar att gräva till. Så fort det blir mildare väder och tjälen släppt kommer vi börja att gräva ute i gatorna. Som det är nu går det inte gräva i gatan. Vädret är tyvärr inget vi kan påverka och det hoppas jag att ni har förståelse för!

Jag har idag skickat ut mail till er som valt att betala er fiberanslutning via Swedbank. Ni som fått avbetalning kan välja att få fakturan i samband med utbetalningen från Swedbank. Vill ni istället betala allt när hela jobbet är klart så går det också bra och det är bara meddela mig så löser jag det.

Ni som inte kryssat i avbetalning kommer få fakturan när jobbet är klart.


2017-01-30

Kanalisationen för stamnätet mellan Nybro och Kristvallabrunn är färdig. Tjälen har hindrat oss från att börja gräva i gatorna på orten. Istället har vi börjat med ingrävningen på tomterna. Det är Lindahls Gräv och deras lokala underentreprenörer som ansvarar för grävningen. Så fort tjälen gått ur gatorna fortsätter vi med att binda ihop nätet. Sista steget blir att installationsfirman Eltel kommer hem och gör den invändiga installationen. De kommer att kontakta alla kunder i förväg för att komma överens om en tid då installationen ska ske.


2016-11-08

Vi har bestämt oss för att fakturera hela summan på 19 500 kr inkl. moms när installationen är helt klar. Det kommer alltså inte att komma en delfaktura i början av projektet. Om det är någon som ändå vill ha en uppdelad faktura så kan ni höra av er till oss. Ni som vill delbetala via Swedbank kommer att bli kontaktade av dem direkt och de kommer att göra en kreditprövning.

Jag vill veta mer - Fibernät

Jag vill veta mer om Nybro Energis fibernät

Fiberutbyggnad - Alsterbro/Sandslätt Fiberutbyggnad - Bäckebo » Fiberutbyggnad - Kristvallabrunn Fiberutbyggnad - Orrefors Fiberutbyggnad - Örsjö