Fiberprojekt Flerohopp/Rugstorp

Området som vi kallar Flerohopp/Rugstorp är markerat i kartan ovan. För detta område har vi sökt bidrag från Jordbruksverket för att bygga ett fibernät på landsbygden.

Om du inte redan har lämnat din intresseanmälan kan du göra det direkt i vår fiberportal. Här hittar du också information om aktuella tjänster och priser i nätet.
http://fiber.nybroenergi.se

Öppen fiber

Syftet med projektet är att öka tillgången till bredband med hög överföringskapacitet samt bygga ett öppet fibernät i angivet område. Ett öppet fibernät innebär att alla leverantörer som vill har möjlighet att sälja sina tjänster i nätet på lika villkor.

Kontaktperson

Josefine Dahlgren är kontaktperson för projektet. Hör av er till henne om du har några frågor.
josefine.dahlgren@nybroenergi.se
0481-45 418


2020-05-29

Vi har idag grävt ut alla tätorter i kommunen och har ett stamnät som är bra utbyggt. Vi har valt att ansluta en del av er som bor utmed detta stamnätet. Detta gör att många av er som inte bor i direkt anslutning till stamnätet hör av er och undrar om ni är bortglömde, det är ni inte! Vi har valt att ansluta dessa då dessa är relativt enkla att koppla upp. Vi kommer naturligtvis komma tillbaka för att bygga ut fibernätet även till er som ligger en bit ifrån stamnätet.

Gangsmad är ett exempel på ovan, är har vi grävt in till er som bor i direkt anslutning till stammen. Blåsning på gång till er som fått en kanalisation nedgrävd.

Alla som bor i Flerohopp ska ha fått hem brev om en tid för installation. Har du ej fått något brev så hör av dig så fort som möjligt då installationerna i samhället kommer påbörjas nästa vecka.


2020-05-08

Grävning och blåsning av fiber inne i Flerohopp är nu klar och området är nu stängt för anmälan. Önskar du fiber och inte inkommit med avtal redan kommer din anmälan ses som en efteranmälan. Ni som väntar på inkoppling ska ha fått hem brev för bokning av tid för inkoppling. Ni som bor i området runt Resebo kommer även ni bli kontaktade av Eltel inom kort för bokning av tid för installation.

Projektering av Flerohopp/Rugstorp pågår fortfarande. Tillstånd för att gräva har sökts både hos olika myndigheter men även hos berörda markägare. Dessa tillstånd börjar nu komma tillbaka godkända vilket gör att vi kan påbörja grävning i delar av området.

Vi ser gärna att om du är intresserad av fiber till din fastighet att du i så fall inkommer med avtal snarast. Detta för att underlätta tillståndsbiten och därmed undvika att inte komma vidare för att det saknas tillstånd att gräva till dig.

Påminner igen om att jag gärna tar emot hjälp med att informera om att fiberutbyggnaden är på gång. Detta gäller framförallt er som har grannar som kanske bara är här under en begränsad tid på året. Dessa har jag svårt att nå fram till så ser ni någon granne som exempelvis bor i Tyskland merparten av året tipsa gärna dessa om att skicka in avtal för fiber.


2020-04-22

Grävningen till er som bor i området runt Resebo är klar sedan en tid tillbaka. Det finns nu matjord att hämta för finåterställning av era tomter. Jorden är utmärkt på kartan nedan.


2020-04-08

Vi har ett grävgäng som ansluter de sista fastigheterna inne i Flerohopp. Eltel håller just nu på att installerar stammen och kommer börja kunna installera kunder därefter. Det finns nu mer jord att hämta för att lägga ut i era trädgårdar för att finåterställa ingrävningen. Jorden ligger vid idrottsplatsen.

Gällande landsbygdsområdet är nu Gangsmad färdigt och grävning pågår i området runt Kolsbygd.


2020-03-19

Återstående adresser inne i Flerohopp grävs just nu. Blåsningen är klar till er som fått er kanalisation ingrävd. Eltel kommer ta kontakt med er för installation.

Gällande landsbygdsområdet pågår grävning och blåsning i Gangsmad. Vi kommer även att ha möjlighet att gräva in till er som ligger utmed vår stam till Flerohopp. Vi kommer i detta skede bara ta er som ligger i direkt anslutning till denna och få återkomma till er som bor lite längre ifrån stammen. Ni ändra är ej bortglömda utan vi återkommer!


2020-03-06

Grävningen inne i Flerohopp är i stort sett klar. Vi har ett antal adresser som fortfarande väntar på ingrävning som vi kommer ta inom kort. Blåsning kommer påbörjas inom kort och därefter påbörjas installationen av er fiber som bor inne i Flerohopp. Ni kan börja se över vilka tjänsteleverantörer som finns att välja mellan. Eltel kan hjälpa er att komma igång om ni vet vilken tjänsteleverantör ni vill ha. Vi rekommenderar dock att ni inte säger upp era tjänster som ni har idag innan ni fått er fiber installerad. Bättre är isåfall att lägga ett senare aktiveringsdatum på er fiber den dagen era gamla tjänster löper ut. Då slipper ni betala dubbelt samt riskera att stå utan om något skulle hända med våra installatörer. Grävgänget som är i området runt Resebo börjar bli klara och även här väntar blåsning av fiber.


2020-02-14

Fram till och med den sista februari kan du som ännu inte beställt en fiberanslutning i Flerohopp samhälle anmäla ditt intresse. Därefter kommer vi att behandla alla anmälningar som en efteranslutning och då utförs arbetet efter ledig tid och resurs samt att prislappen sätts efter offert.


2020-02-14

Nu har vi igång en mindre maskin längs vägen från Resebovägen och upp mot Flerohopp. På grund av att det är en mindre maskin kommer vi endast kunna ta de fastigheter som ligger längs med vägen.


2020-01-25

Vi är nu färdiggrävda i samhället och anmälningar som kommer in efter att maskinerna flyttat på sig kommer att behandlas som en efteranmälan.

Nästa steg är blåsning av fiber och så fort detta är klart så kommer Eltel att kontakta er för installation. Ni kan redan nu gå in på fiber.nybroenergi.se och se över utbudet av tjänster och tjänsteleverantörer.


2020-01-16

Det går fortfarande går bra att anmäla sig för fiber och införsäljning pågår. Har ni grannar som bor utomlands får ni gärna om har kontakt med dessa informera om utbyggnaden då dessa är svåra att nå. Till er som är osäkra på vad det innebär med fiber är ni välkomna att kontakta oss!


2019-12-18

Avtal samlas nu in i hela området för projektering. Är du intresserad av fiber ber vi dig ta en kontakt så tidigt som möjligt. Avtal som kommer in efter att vi gått förbi med maskinerna gör att tidsplanen är svår att hålla.

Anslutning av två fastigheter på samma tomt:

Finns det fler än ett hus på fastigheten som ni önskar ansluta så gäller följande. Pris på anslutning av ytterligare en fastighet på tomten om avståndet är mindre än 30 meter är priset 8 000 kr. Tillkommande meter utöver 30 meter betalar man 200 kr/meter. Pris för första anslutningen är 19 500 kr.

Kontakta oss för mer info samt avtal!


2019-12-05

Arbetet på de kommunala gatorna inne i samhället fortsätter som förra veckan med två maskiner.


2019-11-28

Vi har två maskiner igång inne i samhället på de kommunala gatorna.


2019-11-27

Matjord finns att hämta vid idrottsplatsen i Flerohopp för er som behöver.


2019-11-07

Arbetet i Flerohopp samhälle är återigen på gång och just nu befinner sig två maskiner på Myrmalmsvägen. De förflyttar sig sedan mot Kullabyvägen.


2019-10-28

Grävningen i Flerohopp samhälle har varit på paus i ett par dagar och arbetet beräknas att återupptas i början på denna vecka.


2019-10-07

Just nu är vi igång i Flerohopp samhälle med två maskiner. Intresset har varit stort i samhället och det glädjer oss att så många vill vara anslutna till vårt fibernät!

Har du ännu inte skickat in ditt avtal så är det god tid att göra det nu. En efteranslutning kommer dröja och priserna för en anslutning höjs.


2019-09-19

Nu är snart väntan över för er i Flerohopp samhälle! Beräknad preliminär start är v.39. Ni som lämnat in era avtal kommer inom kort bli kontaktade för att gå igenom tomtingrävning tillsammans med Erika från Lindahls Gräv. Därefter påbörjas grävningen och beräknad start är i den sydöstra delen av Flerohopp.

Vi ber er att skicka in era avtal så fort ni kan om ni inte redan gjort det! Det underlättar både för er och för oss när det gäller tidsplan. Glöm inte att en intresseanmälan inte gäller som ett avtal utan det är ett skriftligt avtal som gäller. Är ni osäkra på om ni har skickat in ett avtal eller vill ha hem ett avtal för underskrift så är ni välkomna att kontakta mig.


2019-08-22

Igår bjöd vi in till informationsmöte för er som bor i Flerohopp/Rugstorp. Det var ett antal av er som bor i området som inte kunde komma på detta möte så jag tänkte därför försöka summera vad som presenterades på detta mötet!

Så fort vi får in ditt signerade fiberavtal börjar vi titta på hur vi ska ta oss till din adress. Nybro Energi ansvarar tillsammans med våra underleverantörer Lindahls Gräv och Eltel för utbyggnaden av fiber i kommunen och båda dessa var med på mötet för att presentera sig. Erika som kommer vara den som tar en kontakt med er innan ingrävning och Linus på Eltel som är den som ringer för att boka tid för installation var båda med.

Lindahls gräv är företaget som gräver både stamnät och gör tomtingrävningarna. Innan de gräver in på din tomt kommer du bli kontaktad för att diskutera vilken väg du önskar att de går. Enligt avtal så är det närmsta husvägg som gäller. Gräsmatta och grusgång är önskvärt att gräva i och de undviker gärna asfalt och stensättning i den mån det går. Lindahls håller koll på vart el, vatten/avlopp, telefon och fjärrvärme går men du behöver själv informera om ledningar som inte finns utmärkta. Viktigt att tillägga gällande grävningen är att det är maskinåterställning som Lindahls utför. De kommer lämna jordhögar på ett par platser som ni gärna får hämta matjord ifrån för att finåterställa grävningen. Större stenar som grävs upp kommer fraktas bort.

När grävningen och blåsning av fibern är klar så kommer du bli kontaktad av Eltel för att boka in en tid för installation i ditt hus. De kommer borra hål i husväggen och göra inkopplingen invändigt. Du behöver vara hemma när de kommer. Eltel monterar mediaomvandlaren i direkt anslutning till var fiberkabeln kommer in, på markplan. De kan dock dra fibern max 5 meter inom samma rum. Önskar du längre dragning får du ta detta med Eltel innan de kommer ut till ditt hus.Det du behöver tänka på när det gäller val av rum att koppla in fibern i så gäller följande, du behöver ha ett eluttag i anslutning på insidan av väggen. Mediaomvandlaren är ca 20×20 cm så det behöver även finnas plats för denna. Det är även bra om det är ett centralt rum.

Jobben från Lindahls och Eltel kommer utföras i ordningen ovan men det kommer inte utföras i direkt anslutning efter varandra.

Presentationen från gårdagens informationsmöte finner du nedan,

Fiberutbyggnad i Nybro kommun – application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation (18 MB)

Vi kommer att påbörja Flerohopp samhälle (innanför 50-skyltarna) inom ett par veckor och är ni fortfarande osäkra på om ni har skrivit på ett avtal eller inte så hör av er till oss!
En intresseanmälan gäller inte som avtal utan det är ett skriftligt avtal som gäller.


2019-08-14

Onsdagen den 21 augusti är det dags för informationsmöte för er som anmält intresse för fiber! Alla som tillhör området Flerohopp/Rugstorp är inbjudna men i första hand gäller informationsmötet er som bor inne i Flerohopp samhälle.

Som vi tidigare nämnt är planen att börja med Flerohopp samhälle, denna plan kvarstår! Landsbygdsområdet utanför Flerohopp kommer att påbörjas under 2020.

Se inbjudan nedan,

Inbjudan Flerohopp – PDF (3 MB)


2019-05-02

Projektering av området pågår. Vi tittar nu på vilka vägar vi behöver söka tillstånd för att få gräva utmed. Vår önskan är att gå utmed gamla järnvägsbanken. Ni som är markägare kommer få ett markavtal tillsammans med en karta över tänkt dragning. Vi tar gärna emot fiberavtal så tidigt som möjligt för att kunna göra en så detaljerad projektering och tidsplanering som möjligt.

Idag finns redan fiber nergrävd i ert område då vi redan grävt fiber till Flerohopp. Detta gör att arbetet kommer gå fortare när vi kommer till ert område.

Totalt rör det sig om ca 13 mils grävning ert område!


2019-03-25

Nu har vi ändrat våra fiberavtal. Vi har tagit bort stycket med att avtalet är bindande i 12 månader från avtalsdatum och att en avgift på 2 000 kr faktureras vid uppsägning. Detta gäller alltså inte!

För er som har tyska grannar har vi ett fiberavtal på tyska som ni väldigt gärna får hjälpa oss att sprida, se länk nedan!

Avtal Tyska – PDF (318 KB)


2019-02-21

De flesta avtalen jag skickade ut har nu kommit tillbaka.

Anslutning av två fastigheter på samma tomt:

Finns det fler än ett hus på fastigheten som ni önskar ansluta så gäller följande. Pris på anslutning av ytterligare en fastighet på samma fastighetsbeteckning, om avståndet är mindre än 30 meter är priset 8 000 kr. Tillkommande meter utöver 30 meter betalar man 200 kr/meter. Pris för första anslutningen är 19 500 kr.

Kontakta oss för mer info samt avtal!


2019-01-28

Avtalen som jag skickade ut för ett par veckor sedan börjar nu komma tillbaka. Är det någon som saknar avtal och inte fått ett avtal till sig så går det jättebra att kontakta mig så skickar jag ett. Jag bifogar även ett avtal här under för utskrift.

Avtal Privat – PDF (589 KB)


2019-01-14

Nu har avtalen börjat komma fram! Vissa av er har redan skrivit på avtal men ring gärna mig och dubbelkolla så vi inte missar din fastighet. En del av er har bara skrivit på intresseanmälan och dessa gäller inte som en beställning av fiber.

Så fort vi fått in alla avtal kan vi börja projektera området och återkomma med en ungefärlig tidsplan för när vi kan förväntas dyka upp med grävmaskinerna.


2019-01-08

De sista breven gick iväg igår så dessa bör landa i era brevlådor i slutet på veckan alt början på nästa vecka.


2018-12-19

Nu börjar vi skicka ut avtal till alla som gjort en intresseanmälan men ännu inte skrivit på ett avtal. Jag är osäker på postgången under julhelgen men återkom gärna till mig om brevet inte kommit fram i början på januari.


2018-12-12

Pressmeddelande

Nybro Energi får 6,5 miljoner för fiberutbyggnad av sista området

Fiberutbyggnad i Rugstorp/Flerohopp, med planerad början senare delen av 2019.

I torsdags blev det sista av Nybro kommuns landsbygdsområden godkänt för bidragsstöd som avser fiberutbyggnaden i området Rugstorp/Flerohopp. Bidraget hanteras av Länsstyrelsen i Kalmar län och omfattar totalt drygt 6.5 miljoner kronor i stöd till Nybro Energi för det specifika området.

Detta innebär att samtliga av kommunens sex landsbygdsområden, nu har blivit beviljade bidragsstöd för fiberutbyggnad, fem till Nybro Energi och ett till Madesjö/Oskar fiberförening. Det totala bidraget som beviljats för fiberutbyggnad i Nybro kommun omfattar nu ca 40 miljoner kr.

Ett regeringsmål säger att 95% av Sveriges befolkning ska ha tillgång till fiber 2025, vilket kommer att nås med råge i Nybro kommun. Fiberutbyggnaden av Nybro Energi startade 2015 och har hittills gått planenligt. I skrivande stund är 15-20 maskiner grävmaskiner igång för att ansluta fiber på olika platser i kommunen. Utöver regeringsmålet kommer vi senast 2021 att kunna erbjuda fiberuppkoppling till 100 % av kommunens invånare, vilket kan anses som unikt för en landsbygdskommun. Hela utbyggnaden är planerad att genomföras utan ekonomiska tillskott av skattepengar från Nybro kommun.När Alsterbro är klart så återstår endast Flerohopp av tätorterna i kommunen och det första landsbygdsområdet kopplades upp under hösten 2018.


2018-11-22

Tyvärr fortfarande inget nytt!


2018-11-02

Tyvärr fortfarande inget nytt!


2018-10-18

Tyvärr fortfarande inget nytt!


2018-10-02

Tyvärr fortfarande inget nytt!


2018-09-08

Tänkte bara informera om att vi fortfarande inte hört något gällande bidrag från Länsstyrelsen. Så fort vi får svar lägger jag upp det på denna sida!


2018-07-05

Uppdaterar om att vi fortfarande inte hört något från Länsstyrelsen gällande bidrag för detta område. Vi hoppas på svar efter semestrarna!

Trevlig sommar!


2018-05-22

Den sista april uppdaterade vi ansökan om bidrag för ert område. Jag vill tacka alla er som hjälp till att sprida information gällande vikten av att göra en intresseanmälan för framtida anslutning. Ni som gjort en intresseanmälan kommer när vi får bidrag att få hem ett avtal gällande beställning av fiberanslutning. Vi kom upp i en bra anslutningsgrad och vi hoppas att den räcker hela vägen för bidrag. Nu ligger beslutet hos Länsstyrelsen och vi räknar med att få besked till hösten.

Det går fortfarande bra att göra en intresseanmälan via hemsidan ovan.

Vissa av er har blåa skyltar i era trädgårdar. Önskar du en sådan skylt går det bra att hämta upp en sådan här hos mig på Verktygsgatan i Nybro. Ni behöver inte ha dessa skyltar, vi har koll på er iaf men om ni vill så får ni hämta!


2018-05-15

Sträckan mellan Resebo och Flerohopp är nu klar. Denna sträcka har grävts för att få stamnätet hela vägen till skolan i Flerohopp. Vi kommer inte gräva in de tomter som vi gått förbi i detta skede utan kommer komma tillbaka för att ta detta när beslut gällande bidrag är taget.


2018-04-09

Inbjudan till informationsmöte

Nybro Energi vill nu bjuda in alla fastighetsägare i området Rugstorp/Flerohopp till ett informationsmöte gällande fiberutbyggnaden i ert område.
Vi har fått indikationer på att nya pengar är på ingång för fiberutbyggnaden. Detta betyder att vi nu behöver jobba tillsammans för att få in de sista intresseanmälningarna för att komma upp i anslutningsgrad. Vi har kommit en bit på vägen men saknar fortfarande en del anmälningar. I dagsläget räcker det med en intresseanmälan som görs via vår hemsida eller via blankett.
På detta möte går vi igenom vad som krävs för att vi ska få bidrag. Vi har fram till den sista april på oss att komma upp i den  anslutningsgrad som krävs för bidrag. I oktober stängs två telestationer ner i detta område vilket att detta blir ännu viktigare att få till.
Vi kommer hålla två möten under vecka 16. Bjud gärna in grannar som är tveksamma och vi är väldigt tacksamma för spridning av denna information.

17 april 18:30 Bygdegården Bäckebo
19 april 18:30 Folkets hus Flerohopp


2018-03-16

Vi har fått indikationer på att nya pengar är på ingång för fiberutbyggnaden i vårt område!

Detta betyder att det vi nu behöver jobba tillsammans för att få in de sista intresseanmälningarna för att komma upp i anslutningsgrad. Vi har kommit en bit på vägen redan men saknar fortfarande en del anmälningar. I bifogad fil finns tre flikar, intresserade (har gjort en intresseanmälan), klara (har skrivit på ett avtal) samt oklar (ej intresseanmälan eller avtal). P Boende står för permanentboende och dessa är extra viktiga att få in då dessa adresser ligger till grund för anslutningsgraden.

I dagsläget räcker det med en intresseanmälan som görs via Nybro Energis hemsida. Se länk nedan,

https://fiber.nybroenergi.se/

Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få för att samla in dessa sista adresser så sprid gärna denna informationen i era kanaler!


2018-03-09

Vi har nu samlat in fiberavtal i samhället och har börjat med projekteringen. Ansökan till Trafikverket om vilka vägar vi vill gräva utefter är inskickad. Trafikverket har långa handläggningstider och vi väntar besked från dem framåt sommaren. Under tiden vi väntar in tillståndet om att få gräva inne i samhället kommer vi påbörja grävningen av stamnätet för att ta oss till Flerohopp. Grävningen från Nybro (Resebo) mot Flerohopp kommer påbörjas denna månad.


2017-12-18

Statusen för detta område ligger kvar enligt nedan. Jag får frågor från er som bor i området om det är något ni kan göra, och det ni kan göra i dagsläget är att hjälpa till att informera om läget samt hjälpa till att informera om att man ska göra en intresseanmälan, om detta inte redan är gjort. Det är intresseanmälningarna som vi går på sedan när vi uppdaterar er ansökan om att få bidragspengar.

Anmäler sitt intresse gör man via hemsidan här ovan.


2017-09-11

Jag har tyvärr ingen mer information att ge gällande bidrag för detta område. Vi inväntar besked gällande utdelning av mer regeringspengar för att kunna gräva ut fiber till de områden som tidigare ej fått bidrag. Ansökan ligger inne och kommer uppdateras när besked kommer.


2017-06-22

Nedan information har gått ut via mail till de kunder som vi har mailadress till,

Fiberinformation Flerohopp/Rugstorp

Du som får detta utskick har gjort en intresseanmälan för fiber hos oss på Nybro Energi. Din fastighet ligger i det område som vi kallar för Flerohopp/Rugstorp.

Vi har precis ritat om området så ett fåtal av er kan ha tillhört något annat område tidigare. Tyvärr fick vi inget bidrag för att bygga fiber i ert område i denna omgång då anslutningsgraden var för låg. Ansökan ligger dock fortfarande inne och vi kommer att uppdatera till nästa sökomgång. Vårt mål är fortsatt att alla i kommunen ska få tillgång till ett fibernät. Vi tittar även på andra möjligheter för att nå så många så möjligt så snabbt som möjligt. När nästa sökomgång är har vi inte fått besked om än utan återkommer om.

Samhället Flerohopp kommer vi att koppla upp i förväg och det kommer att ske under 2018. Vissa av er som har fastigheter utmed vårt stamnät har också en möjlighet att bli uppkopplade innan vi vet om vi får bidrag eller inte. Vi återkommer med information längre fram direkt till berörda fastighetsägare.

Vi återkommer när vi har mer information om nästa sökomgång för fiberbidrag. Vi uppdaterar också vår hemsida så fort vi har någon ny information.


2017-05-29

Jag har i dagsläget fått in ca 40 st avtal inne från Flerohopp. Ni som skickat in avtal ska ha fått skyltar i era trädgårdar. Ni som skickat in avtalen den senaste veckan har inte fått men de kommer i veckan. saknar ni någon skylt i slutet på veckan får ni gärna ringa så kommer jag ut med en ny.


2017-05-17

Jag har nu fått in ca 30 st avtal inne från Flerohopp. Jag kommer i veckan köra ut med era blåa skyltar till era trädgårdar. De som har skickat in avtal kommer få en skylt!


2017-05-10

Sedan jag skickade ut avtal med svarskuvert har jag fått ytterligare ett antal avtal. Vi har idag avtal på 24 st fastigheter inne i Flerohopp. Jag hoppas att vi kan få in fler denna veckan. Vi återkommer med mer information gällande utbyggnaden längre fram.


2017-04-28

Tyvärr har jag inte fått in så många avtal under de gångna veckorna. Jag kommer därför i ett försök att underlätta och få in fler avtal skicka ut avtal samt svarskuvert. Jag hoppas att detta kan göra att vi får in fler. Avtalen går endast ut till de som inte ännu inte skickat in och bor inne i Flerohopp.


2017-04-21

Nytt fiberavtal
Då det fanns otydligheter har vi nu reviderat fiberavtalet och förtydligat lite kring avtalets bindningstid. Dessa ändringar gäller givetvis även er som redan har skrivit på den första versionen av avtalet.

Fiberavtal FlerohoppRugstorp – Rev1 – PDF (134 KB)


2017-04-20

Jag har börjat få en ett antal avtal nu (ca 15 st). Är det så att man inte har möjlighet att skriva ut så är det bara skicka ett mail eller ringa så skickar jag ett avtal på posten. Jag tar gärna avtal från er som bor utanför byn också!


2017-04-13

Tack till alla ni som kom till Folkets hus i Flerohopp igår! Det var ett bra möte där vi på Nybro Energi fick möjlighet att berätta om hur vi ser på fiberutbyggnaden i kommunen och i området Flerohopp/Rugstorp. De som var på plats fick även möjlighet att ställa frågor. Som jag skrivit tidigare så är vi beroende av att få med oss byn för att kunna gräva ut till de som bor i utkanterna i området. Vi kan inte säga en tid vi kommer och gräver utan vi kan bara säga att vi kommer komma och gräva. 2020 ska fiberutbyggnaden vara klar, direktiv från ovan. Valet av operatör är självklart valfritt och vår uppgift är just nu bara att informera om vår utbyggnad och helhetsgreppet vi tar för fiber till hela kommunen. Från vår sida är utbyggnaden av en fungerande infrastruktur helt avgörande för en levande landsbygd!

 


2017-04-07

Välkommen på informationsmöte i Flerohopp!

Onsdag den 12 april kl 18.30 i Folkets hus. Vi kommer informera om fiberutbyggnaden och ni har möjlighet att ställa frågor. Sprid gärna information till era grannar!


2017-04-06

Vi har fått information om att en annan aktör visat intresse för att gräva i Flerohopp. Vi på Nybro Energi kommer att gräva fiber i Flerohpp. Vi har skickat in en ansökan om att få bidrag från Jordbruksverket och det är detta beslut som vi inväntar. Vi på Nybro Energi värnar om hela kommunen och har därför skickat in ansökan för att kunna gräva till alla, även landsbygd. För att vi ska kunna gräva till landsbygden krävs det att vi har samhällen och byar med oss. Fiberutbyggnaden är extremt viktig för kommunen och vår förhoppning med denna information är att ni som fått erbjudande från andra aktörer väljer att beställa er fiberanslutning av Nybro Energi, och detta för att vi ska få möjlighet att kunna gräva ut fibernätet till landsbygdsområdena samt skolor och övriga verksamheter som krävs för en levande landsbygd.

Jag vill veta mer - Fibernät

Jag vill veta mer om Nybro Energis fibernät