Fiberprojekt Alsterbro/Kråksmåla

Området som vi kallar Alsterbro/Kråksmåla är markerat i kartan ovan. Projektet har fått stöd av den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

 

Intresseanmälan kan du göra det direkt i vår fiberportal via länken nedan. Här hittar du också information om aktuella tjänster och priser i nätet.

http://fiber.nybroenergi.se

Öppen fiber

Syftet med projektet är att öka tillgången till bredband med hög överföringskapacitet samt bygga ett öppet fibernät i angivet område. Ett öppet fibernät innebär att alla leverantörer som vill har möjlighet att sälja sina tjänster i nätet på lika villkor. Nybro Energi erbjuder därmed ett öppet, operatörsneutralt fibernät. Det innebär att flera leverantörer av tjänster som bredband, tv och telefoni är anslutna till och konkurrerar på lika villkor i nätet. För dig som kund skapar fri konkurrens förutsättningar att få ett bättre pris och flera tjänster att välja mellan. För att se vilka tjänsteleverantörer samt priser vi har i nätet just nu hänvisar vi till fiber.nybroenergi.se 

Kostnaden för fiber är 19 500 kr inkl. moms till privatpersoner.

Skriv ut ett fiberavtal:

Fiberavtal Privat – PDF (592 KB)

Kontaktperson

Josefine Dahlgren är kontaktperson för projektet. Hör av er till henne om du har några frågor.
josefine.dahlgren@nybroenergi.se
0481-45 418


2019-01-28

Just nu har vi två maskiner igång i området runt Knivingaryd. Sträckan mellan Knivingaryd ner till Bäckebo sammförläggs med vatten och avlopp och denna sträcka kommer ta längre tid än övriga sträckor vi kommer gräva fiber i. Vi samlar just nu in avtal i området och har du inte skickat in ditt avtal än så är det hög tid. Så fort vi har fått in avtal börjar vi projektera området för att kunna göra en så detaljerad plan som möjligt.


2019-01-28

Välkommen på Informationsmöte 21 mars 18.30 Folkets hus Alsterbro

Ni som bor i område 2 (se karta nedan) är välkomna till mötet den 21 mars. Bor du i område 1 men missade mötet den 17 januari går det bra att komma på detta mötet.

Bjud gärna med grannar som inte bestämt sig än, bra tillfälle att få veta mer om fiber och vad det betyder att dra in fiber till sin bostad. Tack tacksamt emot hjälp att sprida inbjudan.


2019-01-09

Välkommen på Informationsmöte 17 januari 18.30 Folkets hus Alsterbro

Ni som bor i område 1 (se karta) är välkomna till mötet den 17 januari. Boende i område 2 kommer få en inbjudan lite senare. Områdesindelningen är bara till för att dela upp boende i området då alla ej får plats i Folkets hus samtidigt.

Bjud gärna med grannar som inte bestämt sig än, bra tillfälle att få veta mer om fiber och vad det betyder att dra in fiber till sin bostad. Tack tacksamt emot hjälp att sprida inbjudan.


2018-12-03

Grävning och samförläggning av fiber samt vatten och avlopp sker utmed väg 125 (Rövareberg/Knivingaryd/Bäckebo). Arbetet kommer efter godkänt tillstånd återupptas och under perioden 17–21 december kommer väg 125 att vara avstängd i Knivingaryd. Räddningstjänst samt hemtjänst är informerade om arbetet och boende i anslutning till arbetet kommer nå sina fastigheter.

Omledningsvägar är beslutade enligt följande:

Väg 574 via Hälleskalla till Nybro därefter väg 31 till Orrefors, därefter väg 1021/949 mot Fröseke. Därefter tar man väg 950/609 Via Krokshult fram till väg 125 strax norr om Alsterbro.

Samma omledningsvägar om du kommer från andra hållet. Vägarna kommer att var utmärkta med oranga omledningspilar.


2018-11-23

Informationsmöte har hållit för markägare som blir berörda av ledningsrätt i samband med nedgrävning av fiber och vatten och avlopp avseende Knivingaryd – Bäckebo.

För övrigt så pågår projektering av sträckor att gräva, kontakt med berörda markägare kommer tas inom kort, tillstånd sökt hos statliga myndigheter och vi samlar in avtal för att bättre kunna projektera och se vart vi har våra kunder.


2018-11-02

Vi inväntar fortfarande tillståndet nedan. Markägare som blir beröra av samförläggningen av fiber och VA kommer inom kort få en inbjudan till ett informationsmöte gällande detta. gäller sträckan nedan.

Skickar en påminnelse om att det är viktigt att skicka in fiberavtal så fort som möjligt om man vill ha fiber. Detta gör att vi enklare kan hålla våra planer för utbyggnaden. Det tar mycket tid för oss att gå tillbaka för att avtal kommer in sent. Vi är även tacksamma för hjälp att sprida detta. Kanske har ni grannar som bor utomlands eller kan vara svåra för oss att nå på annat sätt.


2018-10-18

Sträckan som grävs från Sandslätt/Knivingaryd ner till Bäckebo samförlägger vi fibern med vatten och avlopp. Just nu väntar vi på tillstånd för att ta oss över väg 125. Vi kommer att behöva stänga av hela vägen när detta jobb ska göras och därför sker detta tillsammans med räddningstjänsten då framkomligheten kommer vara stäng under dessa timmar. Så fort detta jobb är gjort fortsätter grävningen ner mot Bäckebo.

Vi träffar även markägare i området för att få klart markavtalen så vi kan komma fram när det börjar bli dags.


2018-10-02

Den 17 januari kommer vi bjuda in till det första informationsmötet i ert område. Vi ses i Folketshus i Alsterbro 18.30. Vi kommer dela in er i tre olika grupper då ni inte får plats alla samtidigt i lokalen. Vi kommer som det ser ut just nu att bjuda in er som bor i de norra delarna av ert område först. Exakt vilka som kommer tillhöra vilka områden kommer vi meddela senare under hösten när vi förhoppningsvis fått in fler avtal. Inbjudan kommer läggas upp här, mailas ut samt skickas på post till de som ej angett en mailadress.


2018-09-25

Projekteringen av dessa område pågår. Det är därför viktigt att om du vet att du vill ansluta din fastighet till fiber skickar in avtal så fort som möjligt. Detta gör att vi vet vart vi har våra kunder och hur många kunder i varje by. Då kan vi enklare säga när vi räknar med att komma till dig. Ska vi gå mellan A och B och sträckan är en kilometer så vet vi hur lång tid detta tar. Kommer det dock till en ny kund som bor på en väg in tre kilometer in i skogen som inte har anmält sig så faller vår tidsplan.


2018-08-08

Grävning utmed sträckan Rövareberg/Knivingaryd/Bäckebo har pågått under sommaren. Vi har kommit en bra bit på vägen och kommer gräva in ett antal tomter allt eftersom.

Vi kommer bjuda in till informationsmöten för ert område. Tid och plats kommer läggas upp här samt mailas ut. Informationslappar kommer också komma ut.


2018-06-25

Grävning och samförläggning sker just nu i Rövareberg/Knivingaryd/Bäckebo. I samband med att vi gräver för fiber grävs det även för vatten och avlopp. När tekniken är på plats i noden i Alsterbro kommer alla fastigheter på landsbygden som ligger längs med stamledningen mellan Gadderås och Rövareberg att bli uppkopplade. Bor du utmed denna sträcka kommer du bli kontaktad av Lindahls gräv inkom kort för att gå igenom ingrävning på er tomt. Har du inte skrivit på något avtal och bor utmed vägen behöver vi få in detta omgående. Bäckebo är uppkopplat och kunder som är grävda till kommer att kopplas upp inom det snaraste.


2018-05-22

Vi kommer bjuda in till informationsmöten till hösten för er som bor i detta område. Inbjudan kommer skickas ut på mail och läggas upp på denna hemsidan.


2018-04-13

Insamling av avtal pågår för fullt. Är du osäker på om du skickat in ett avtal eller har allmänna frågor så tveka inte att kontakta mig.


2018-02-19

Önskar ni delbetala er fiberanslutning behöver detta meddelas innan grävning påbörjas. En kreditprövning görs på plast hos oss på Nybro Energi.


2018-02-16

Saknar ni avtal och inte har möjlighet att skriva ut ett avtal från vår hemsida så hör av er så skickar jag ett avtal på post.


2017-12-08

Många har skickat in intresseanmälningar gällande fiber. Detta gäller ej som avtal. Är du osäker på om du eller grannen skickat in ett avtal går det bra att kontakta mig så kollar vi så vi har ett korrekt avtal gällande adressen.


2017-10-25

Det finns möjlighet att delbetala sin fiber via vår samarbetspartner Wasa Kredit. Se bifogad blankett.

Wasa – PDF (86 KB)


2017-09-28

Informationsmöten för ert område kommer hållas under våren. Vi kommer bjuda via mail och hemsida.

Fiberutbyggnaden i detta område kommer påbörjas under 2019.


2017-09-11

Det går bra att anmäla sitt intresse för fiber genom att antingen gå in på länken nedan alternativt kontakta mig Josefine på mail eller telefon.

https://fiber.nybroenergi.se/

Har ni många frågor så går det självklart bra att hälsa på oss på Verktygsgatan 12 i Nybro.


2017-08-15

Skylt i trädgården!

Jag får ganska många samtal från er som bor utanför samhällena som önskar skyltar i sina trädgårdar. Vi har tyvärr inte möjlighet att köra ut och sätta upp dessa skyltar, dock går det väldigt bra att hämta en ”Jag har beställt fiberskylt” hos oss på Nybro Energi!


2017-08-14

Anslutning av två fastigheter på samma tomt:

Finns det fler än ett hus på fastigheten som ni önskar ansluta så gäller följande. Pris på anslutning av ytterligare en fastighet på tomten om avståndet är mindre än 30 meter är priset 8 000 kr. Tillkommande meter utöver 30 meter betalar man 200 kr/meter. Pris för första anslutningen är 19 500 kr.

Kontakta oss för mer info samt avtal!


2017-08-09

Har under sommaren fått in ett par avtal till från detta område. Vill tydliggöra att avtal än så länge bara skickats ut till de som gjort en intresseanmälan på fiber.nybroenergi.se. Självklart kan även de som inte gjort en intresseanmälan få hem ett avtal! Bara kontakta oss på telefon eller mail så skickar vi ett avtal på post.


2017-07-06

Vi håller just nu på att samla in alla avtal som kommer in. Vi kommer dela in ert område i etapper samt bjuda in till informationsmöten längre fram. Där kommer vi kunna presentera en mer ungefärlig tid på när kommer och gräver. Här kommer ni även få möjlighet att träffa oss på Nybro Energi men även grävfirman Lindahls samt elfirman Eltel. Vi kommer uppdatera denna sida med tid och plats för möte.


2017-06-28

Vi tar tacksamt emot hjälp att informera de personer som bor utomland gällande vår fiberutbyggnad. Har ni grannar som bara är här på exempelvis sommaren så får ni gärna påminna dem om att kontakta mig för fiberavtal!


2017-06-19

Nu har avtal gått ut till alla som gjort intresseanmälningar. Nedan finner ni informationen som gått ut. Ni som inte gjort intresseanmälan och vill ha fiber får gärna skriva ut avtalet nedan och skicka in.

Info Alsterbro Kråksmåla – PDF (411 KB)


2017-06-05

Avtalen har inte skickats ut till alla än då vi inväntar information som vi vill få med i avtalet. Avtalen kommer skickas ut innan semestern.


2017-06-02

Vi kommer skicka ut fiberavtal till alla som gjort intresseanmälan. Vi skickar ut dessa inom kort och har ni inte anmält ert intresse för fiber så går det bra att göra det på länken nedan.

https://fiber.nybroenergi.se/

Vi tar tacksamt emot hjälp att sprida denna information då det är svårt att nå ut till alla. Har ni grannar som exempelvis bara är i området under sommaren så får ni gärna be dem höra av sig till oss alternativ gå in själva att göra en intresseanmälan.


2017-05-02

Här kommer lite uppdaterad information till er som bor i det fiberområde som vi har valt att kalla Alsterbro/Kråksmåla! 

Vi har nu fått ett preliminärt beslut från länsstyrelsen som har valt ut vårt område som ett av de områden som ska få bidrag till att bygga fiber på landsbygden. Det som återstår innan allt är helt klart är att Jordbruksverket ska fastslå beslutet. Detta kommer ta ett par veckor. Så fort vi har fått det officiella beslutet från Jordbruksverket kommer vi att skicka ut mer information och avtal till er alla per post. Om du har frågor innan dess går det bra att kontakta mig Josefine Dahlgren på mail eller telefon, dock är denna information allt jag har i dagsläget.

Det går fortfarande bra att göra en intresseanmälan på länken nedan,

https://fiber.nybroenergi.se/

Vi kommer lägga ut information på vår hemsida under hela projektet så gå gärna in och läs mer här lite då och då!


 

Jag vill veta mer - Fibernät

Jag vill veta mer om Nybro Energis fibernät