Vi söker VA-ingenjör

Nybro Energi är Nybro kommuns helägda energibolag med drygt 50 anställda. Vi levererar infrastruktur- och energilösningar till stora delar av kommunen inom elnät, elhandel, vatten & avlopp, fjärrvärme och fibernät. Hos oss på Nybro Energi ska det alltid vara personligt, tryggt och enkelt att vara kund. Med god lokalkännedom, personlig service och konkurrenskraftiga priser är vi det självklara valet för alla privatpersoner och företag i regionen.

Vi söker ytterligare en VA-Ingenjör

Du genomför utredningar som resulterar i strategisk underhållsplanering eller VA-projekt. I rollen ingår även att själv eller i samråd med konsulter ta fram de underlag och handlingar som krävs för att genomföra olika projekt. Du kommer att delta aktivt vid genomförandet och ansvarar för uppföljningen av projekten. Har du förmågan och viljan ingår det att vara projektledare i tjänsten.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer verka i tidiga skeden, där du på eget initiativ startar upp och driver igenom olika typer av utredningar och åtgärder som behövs i vårt ledningsnät, nedan några exempel;

 • Undersökningar av ledningsnätet genom t.ex. rökning, filmning, flödesmätning mm.
  • Underhåll och förnyelse av ledningsnätet genom sanering, relining, omläggning, spolning etc.
  • Förbättringsåtgärder på ledningsnätet, planerade projekt för drift och underhållsarbeten
  • Utredningar av t.ex. nya anslutningar, utbyggnadsområden, exploateringsområden med nybyggnation
  • Vidareutveckling och användning av vår ”digitala ledningskarta” VA-Banken
  • Utredningar av dagvattenfrågor själv och/eller i samråd med kommunens exploateringsenhet

Du kommer ha kontakt med våra olika kunder, myndigheter, entreprenörer, markägare, du trivs med att träffa människor och har förmågan att vara lösnings- och serviceinriktad.

Erfarenhet och bakgrund

Vi söker dig som har några års praktisk erfarenhet från utredningsarbete, gärna inom vatten och avlopp eller motsvarande exempelvis anläggnings- eller miljösidan. Du har erfarenhet av att bedriva utredningsarbete samt delta i projekt. Du har sannolikt högskoleutbildning inom vatten- eller miljöteknik, VA-teknik eller motsvarande erfarenheter. Du kan vara nyutexaminerad ingenjör med högskola eller universitetsexamen. Körkort är ett krav.

Du kommer att få arbeta i ett ungt tight team med snabba beslutsvägar. Vi värderar dina personliga egenskaper högt och vet att engagerade människor har förmågan att lära sig nytt. Du är positiv, utåtriktad, tar egna initiativ och är noggrann.

Vi eftersträvar mångfald vid rekrytering av nya medarbetare.

Vi brinner för vårt arbete, med mer spännande teknik än vad många inser. Vi arbetar bl.a. med dricksvatten – vårt viktigaste livsmedel!

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med mig, Johan Johannesson, VA-chef  via 0481-453 39

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-18 till

johan.johannesson@nybroenergi.se Märk ansökan ”VA-Ingenjör”