Fibernät – Nybro Boken

Här hittar du aktuell information om fiberutbyggnadnen i Boken.

Öppen fiber

Syftet med projektet är att bygga ett öppet fibernät i angivet område. Ett öppet fibernät innebär att alla leverantörer som vill har möjlighet att sälja sina tjänster i nätet på lika villkor. Mer information om tjänster och leverantörer finns på http://fiber.nybroenergi.se Här lämnar du också din intresseanmälan.

Kontaktperson

Josefine Dahlgren

josefine.dahlgren@nybroenergi.se
0481-45 418

Status i projektet

2017-06-28

Nu är alla kunder utom två inkopplade i Boken. Asfaltering är beställd och det är kommunen som ansvarar för detta.

Behöver ni hjälp att komma igång med era tjänster så tveka inte att kontakta mig!

2017-06-05

Nedan hittar ni en kom-igång-guide. Denna lämnar Eltel ifrån sig när de aktiverar er fiber. Lägger upp den här också.

Fiber-kom-igång-guide – PDF (2 MB)

Tveka inte att ringa om något är oklart!

2017-06-01

Nu är Eltel igång och kopplar in kunder i ert område. De började ringa i onsdags och kommer fortsätta tills hela området är klart.

2017-05-29

Fibern är nu inblåst i ert område. Svetsning av skåpen med fibern har påbörjats. Vi började med skåpen så allt är klart när vi sedan kommer ut till er för att installera. Ni kommer bli kontaktade av Eltel för att boka in en tid för installation. Ni behöver vara hemma när de kommer. Eltel kommer installera medieomvandlaren på insidan av väggen där fibern är avlämnad. Vill man ha sin fiber på annan plats i huset kan Eltel lämna av en kabel för inomhusdragning utan kostnad. De kommer tyvärr inte ha tid att göra detta jobb utan har man inte möjlighet att göra detta själva rekommenderar vi att man kontaktar en elinstallatör.

2017-04-28

Vi har nu börjat blåsa fibern mot Boken. Vi kommer under nästa vecka börja blåsa in den på era tomter genom kanalisationen som ni nu har nergrävd på tomterna. Ni behöver inte vara hemma när detta jobb görs. Vi räknar med att blåsningen i Boken kommer ta ca två veckor att få färdigt. Därefter kommer Eltel för installation inne i era hus.

2017-04-20

Nu är jorden utlagd så nu är det bara att hämta.

2017-04-18

Jag fick in ett par önskemål om att ni ville ha lite jord. Vi kommer lägga ut två högar i området som ni gärna får ta ifrån. Vi kommer lägga ut jorden förhoppningsvis i morgon på följande platser, slutet av Diktarens väg (9) samt början på Lyrikerns väg (1).

2017-04-12

Jag var och körde i området igår och tittade till era ingrävningar. Vad jag kunde se så såg grävningen helt ok ut. Det är ju som det står i avtalen en grovåterställning som ingår. Om det finns önskemål så kan vi köra ut en hög med jord som ni kan använda för finåterställning. Om det finns intresse så får ni gärna höra av er till mig.

2017-04-11

All grävning i området är nu slutförd och vi kommer komma för att blåsa in fibern med start denna eller nästa vecka. Därefter kommer ni bli kontaktade av Eltel för att boka in en tid för installationen inne i era hus. Har ni bestämt vilken tjänsteleverantör ni vill ha så kan Eltel hjälpa er att beställa och komma igång. För att se vilka tjänsteleverantörer som finns i nätet och vad de kostar så gå in på länken nedan.

https://fiber.nybroenergi.se/services/default.aspx?servicecategory=isp

Tycker ni att det är svårt så är det bara kontakta mig så ska jag försöka se om jag kan hjälpa till!

2017-04-03

Grävningen i området går bra och vi räknar med att kunna lämna området inom den närmsta tiden. Ni som ännu inte fått fibern ingrävd kommer självklart att få detta arbete gjort. Nästa steg är att blåsa in fibern och därefter koppla in den i era hus. jag återkommer med mer info i veckan om när detta sker.

Jag hade idag en kund som hörde av sig gällande fiber som sedan innan inte skrivit på. Är det fler som fortfarande funderar så är det hög tid att kontakta oss. Jag behöver i så fall vetta detta denna veckan senast.

2017-03-30

Nu är vi ju som ni märkt och gräver för fullt i området. Ni som satt upp era gröna lappar på era husväggar får det ingrävt som överenskommet. Jag har sett att vissa hus saknar lappar, ni kommer bli kontaktade av grävfirman innan grävning. Har ni något som ni undrar över så tveka inte att fråga killarna som gräver alternativt slå mig en signal.

2017-03-24

Nu är utbyggnaden av Nybro Energis Öppna fibernät igång igen i Boken. Vi tackar för förståelsen för att ni fått vänta pga tjälen som ställt till det för oss. Vi kommer att både göra tomtingrävningar och gräva ute på gatan. Vi hoppas att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

2017-03-15

Nästa vecka kommer fiberjobbet att återupptas i området Boken. Vi har ju som jag skrivit tidigare väntat på mildare väder som nu kommit. Vi kommer att gräva både tomter och ute på gatan. Detta kan göra att området kommer bli något svårframkomligt men jag hoppas att ni har överseende med detta och vi kommer jobba på så fort vi bara kan!

Vore bra om ni kan se över så markeringarna som ni satte upp innan vintervädret kom fortfarande sitter uppe.

Tveka inte att kontakta mig om det är något ni undrar över!

2017-03-06

Vi väntar fortfarande på mildare väder så vi kan återuppta arbetet med fiberutbyggnaden i Boken. Vi hann gräva in på några tomter i området men flertalet återstår. När tjälen gått ur marken står vi redo med maskinerna!

Ett par av er har under helgen som gått fått ett mail gällande ert fiberavtal och att vi jobbar för en 40 % anslutningsgrad. Detta mail har felaktigen gått ut från vår kommunikationsoperatör. Vi ber er bortse från detta mail då informationen som står inte stämmer.

Jag vill veta mer - Fibernät

Jag vill veta mer om Nybro Energis fibernät

Fibernät - Företag Fibernät - Mindre tätorter Fibernät - Landsbygd Fibernät - Nybro » Fibernät - Nybro Boken